UEFISCDI, in dialog cu reprezentantii institutelor nationale de cercetare- dezvoltare

Duminică, 13 Iulie 2014

O componenta majora a proiectului Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei o reprezinta dialogul constant cu institutele nationale de cercetare- inovare.

De aceea, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) a organizat, in data de 13 iunie 2014, la sediul UEFISCDI, o intalnire de lucru cu reprezentantii INCD-urilor.  Evenimentul si-a propus sa prezinte activitatile proiectului si sa invite, in egala masura, la o colaborare activa din partea institutelor.

Directorul General al UEFISCDI, Adrian Curaj, a subliniat  ca dezideratul proiectului este acela de a veni in sprijinul institutelor nationale de cercetare- dezvoltare, prin cresterea capacitatii de planificare strategică a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare (CDI). In acest demers, UEFISCDI isi doreste un parteneriat  nemijlocit cu institutele naționale de dezvoltare- inovare.

La randul sau, Radu Gheorghiu, expert in cadrul proiectului, a prezentat celor prezenti directiile de colaborare, mai exact: dezvoltarea unui set de harti de capital intelectual pentru institutele de cercetare, realizarea de strategii institutionale cu implicarea expertilor internationali, dezvoltarea participativa  a unei viziuni asupra sectorului de CDI, precum si schimburi de experienta privind bunele practici internationale in domeniul transferului tehnologic, cu invitati din diferite state.

Evenimentul a continuat cu interventiile reprezentantilor INCD-urilor, care au dorit, pe de o parte, o detaliere a activitatilor prezentate anterior. Pe de alta parte, acestia si-au manifestat interesul pentru implicarea in proiect, exprimandu-si convingerea ca astfel de initiative vor genera valoare adaugata sistemului national de CDI.  

Adauga in calendar (outlook calendar)
Adauga in calendar (google calendar)
Font: +A -A

Evenimente

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile

RSS UEFISCDI

    Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


    Google Chrome

    Mozilla Firefox

    Internet Explorer 9+