Specializare Inteligenta: de la teorie la practica

In perioada 3-4 septembrie 2015, UEFISCDI a organizat un atelier de lucru destinat planificarii si discutarii unui viitor volum cu titlul Smart Specialisation Theory and Practice. Regional Planning and Development.

In contextul programului de Specializare Inteligenta (Smart Specialisation) derulat de Comisia Europeana, UEFISCDI s-a angajat intr-un proiect academic ambitios cu un real impact in sfera politicilor publice si anume, publicarea unei carti despre Specializarea Smart, analizata intr-un context comparativ.

Acest atelier de lucru, sub coordonarea profesorului Slavo Radosevic (School of Slavonic and East European Studies, University College, Londra), a fost primul dintr-o serie de trei evenimente, care si-a propus sa dezbata ideile viitorului volum, sa discute primele variante ale capitolelor si sa colecteze sugestiile venite din partea participantilor in vederea integrarii celor mai bune propuneri, prin intermediul unui dialog constructiv.

Autorii implicati in proiect, proveniti din mediul academic, economic sau institutional, au analizat  diversele abordari nationale ale Specializarii Inteligente, integrarea din punct de vedere analitic a lantului global de valoare adaugata in perspectiva Smart, precum si existenta preconditiilor institutionale pentru implementarea strategiilor de Specializare Inteligenta.

Font: +A -A

Evenimente

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile

RSS UEFISCDI

    Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


    Google Chrome

    Mozilla Firefox

    Internet Explorer 9+