Evenimente Desfasurate

Sorteaza dupa data: Sort

Orientări strategice pentru INCD Scenarii posibile de dezvoltare a IMT

Marţi, 3 November, 2015

Cercetatorii de la Institutul National de Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT Bucuresti) s-au intalnit pentru o noua runda de discutii in vederea identificarii capacitatilor institutionale si a niselor de dezvoltare pentru eficientizarea activitatii institutului la orizontul de timp 2020.

Citeste mai mult

Orientări strategice pentru INCD Scenarii posibile de dezvoltare a IBA

Luni, 2 November, 2015

Cercetatori de la Institutul de Biotehnologii Alimentare au identificat potentialele directii de dezvoltare raportate la capacitatile institutionale si la tendintele emergente din domeniile de activitate specific.

Citeste mai mult

Orientări strategice pentru INCD Scenarii posibile de dezvoltare a GeoEcoMar

Joi, 22 October, 2015

Reprezentanti ai Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – GeoEcoMar Bucuresti au participat la un nou exercitiu de orientare strategica, care sa le serveasca ca suport pentru dezvoltarea unei viziuni institutionale la orizontul de timp 2020.

Citeste mai mult

Orientări strategice pentru INCD Scenarii posibile de dezvoltare a INCSMPS

Luni, 19 October, 2015

Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale este unul dintre cele 5 institute de cercetare care au participat la exercitiul pentru stabilirea orientarii strategice viitoare raportate la evolutia constanta a domeniului lor de cercetare.

Citeste mai mult

Orientări strategice pentru INCD Scenarii posibile de dezvoltare a INSCC

Joi, 15 October, 2015

Ultimul atelier de lucru pentru dezvoltarea orientarilor strategice a fost organizat pentru Institutul National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC Bucuresti). La finalul exercitiului, participantii au identificat nisele de dezvoltare strategica institutionala pentru orizontul de timp 2020.

Citeste mai mult

Atelierele de lucru Crazy Futures si Creative Futures

Luni, 24 August, 2015

In perioada 25-27 august 2015 UEFISCDI a  organizat atelierul de lucru Crazy Futures III, un eveniment care, datorita succesului de care s-a bucurat, a devenit o traditie in randul comunitatii internationale de studii prospective.

Conceptul acestui eveniment a fost analiza unor trendu-uri actuale dintr-o perspectiva informala si nonconformista, astfel reusindu-se organizarea unor intalniri bogate din punct de vedere intelectual, dar, in acelasi timp destinse si oportune colaborarilor cu experti in domeniu,

Citeste mai mult

Atelier de lucru: „Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate” - IBA Bucuresti

Miercuri, 22 July, 2015

Reprezentanti ai Institutului de Biotehnologii Alimentare (IBA Bucuresti) au participat marti, 22 iulie, la Atelierul de lucru: „Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate”. Evenimentul a vizat o analiza retrospectiva a ultimilor 10 ani de activitate din perspectiva perceptiei cercetatorilor IBA si a rezultatelor exceptionale obtinute.

Atelierul a fost organizat de expertii UEFISCDI, care au oferit suportul necesar atat din punct de vedere al facilitarii acestuia, cat si a pregatirii continutului.

Citeste mai mult

Atelier de lucru "Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate" - IMT Bucuresti

Vineri, 17 July, 2015

Vineri, 17 iulie 2015, UEFISCDI a organizat Atelierul de lucru „Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate”, un eveniment destinat reprezentantilor Institutului National de Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT Bucuresti). Obiectivul intalnirii a fost realizarea unei analize a ultimilor 10 ani de activitate a institutului, pornind de la evaluarea apreciativa a cercetatorilor afiliati.

Atelierul a fost organizat de expertii UEFISCDI, care au oferit suportul necesar atat din punct de vedere al facilitarii acestuia, cat si a pregatirii continutului.

Citeste mai mult

Atelier de lucru "Evaluarea apreciativa a ultimilor 10 ani de activitate" - INSCC Bucuresti

Marţi, 14 July, 2015

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii a organizat marti, 14 iulie 2015, o intalnire de lucru, impreuna cu reprezentanti ai Institutului National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii, cu scopul realizarii unei analize privind activitatea din ultimul deceniu a institutului.

Evenimentul a avut loc la Hotel Cismigiu, expertii UEFISCDI avand rol de facilitatori intr-un cadru de lucru prestabilit.

Citeste mai mult

Atelier de lucru: „Evaluarea apreciativă a ultimilor 10 ani de activitate” - GeoEcoMar Bucuresti

Luni, 6 July, 2015

Reprezentanti ai Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – GeoEcoMar Bucuresti, au luat parte la Atelierul de lucru “Evaluarea apreciativa a ultimilor 10 ani de activitate”, care s-a desfasurat luni, 6 iulie la Hotel Capitol. Evenimentul a avut ca obiectiv obtinerea unei intelegeri comune a trecutului din perspectiva activitatii institutului, care sa poata oferi un suport necesar in vederea prospectarii viitorului.  

Citeste mai mult

Atelier de lucru "Evaluarea apreciativa a ultimilor 10 ani de activitate" - INCSMPS Bucuresti

Joi, 2 July, 2015

In data de 2 iulie 2015 a avut loc, la Hotel Cismigiu, Atelierul de lucru “Evaluarea apreciativa a ultimilor 10 ani de activitate” al Institutului National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale. Gazdele evenimentului au fost expertii UEFISCDI, care i-au invitat la o scurta dezbatere pe reprezentantii INSCMPS in vederea analizei activitatii din ultimii 10 ani ai institutului, pornind de la rezultatele unui chestionar de evaluare apreciativa a cercetatorilor afiliati.

Au luat parte la eveniment reprezentanti ai structurilor de conducere INCSMPS, precum si alti membri ai institutului, implicati in elaborarea strategiilor institutuionale.

Citeste mai mult

Sesiuni de formare in planificare strategica

Luni, 2 March, 2015

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii și Inovarii a organizat, impreuna cu Catedra UNESCO pentru Politici in Stiinta si Inovare – SNSPA, o serie de sesiuni de formare ce au vizat dezvoltarea de abilitati de planificare strategica si studii prospective. Evenimentele au avut loc in cadrul proiectului intitulat ”Cresterea capacitații administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare și inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei”.

Citeste mai mult

UEFISCDI, in dialog cu reprezentantii institutelor nationale de cercetare- dezvoltare

Duminică, 13 July, 2014

O componenta majora a proiectului Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei o reprezinta dialogul constant cu institutele nationale de cercetare- inovare.

De aceea, Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) a organizat, in data de 13 iunie 2014, la sediul UEFISCDI, o intalnire de lucru cu reprezentantii INCD-urilor.  Evenimentul si-a propus sa prezinte activitatile proiectului si sa invite, in egala masura, la o colaborare activa din partea institutelor.

Citeste mai mult

Workshop privind studiile prospective- ”Crazy futures”

Luni, 23 Iunie, 2014

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) continua seria intalnirilor ”Crazy futures”, prin organizarea unui nou workshop privind studiile prospective.

Astfel, personalitati din Australia, Statele Unite ale Americii sau Europa au raspuns invitatiei de a participa la dezbaterile  ce s-au desfasurat pe durata a doua zile (23- 24 iunie 2014). Discutiile s-au axat pe modul in care studiile prospective raspund proactiv dinamicii schimbarilor sociale si, in consecinta, reprezinta un instrument util in procesele de elaborare a politicilor publice. Acestea au implicat atat expertii straini, cat si reprezentanti ai mediului academic si de cercetare din Romania.

Citeste mai mult

Conferinta de lansare a proiectului CDI

Miercuri, 14 May, 2014

Reprezentanti ai institutiilor publice centrale cu atributii in domeniu, ai cercetarii si ai mediului academic romanesc, precum si numeroase personalitati publice au raspuns invitatiei Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), de a participa la conferinta de lansare a proiectului Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei.

Citeste mai mult
Font: +A -A

Evenimente

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile

RSS UEFISCDI

    Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


    Google Chrome

    Mozilla Firefox

    Internet Explorer 9+