Conferinta de lansare a proiectului CDI

Miercuri, 14 Mai 2014

Reprezentanti ai institutiilor publice centrale cu atributii in domeniu, ai cercetarii si ai mediului academic romanesc, precum si numeroase personalitati publice au raspuns invitatiei Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), de a participa la conferinta de lansare a proiectului Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei.

Evenimentul a prilejuit prezentarea contextului in care are loc derularea proiectului, dar si a activitatilor acestuia. Radu Gheorghiu, expert in cadrul proiectului, a subliniat relevanta activitatilor care se vor desfasura, pentru dezvoltarea unui cadru de modernizare a sistemului public de CDI. Aceasta se va intampla prin cresterea capacitatii de evaluare a politicilor publice si a performanțelor institutelor nationale de cercetare- inovare. Nu in ultimul rand, este vizata si latura prospectiva a procesului decizional, prin dezvoltarea capacitatii de analiza prospectiva la nivelul MEN si UEFISCDI.

Proiectul imbina, pe de o parte, interesul de evaluare a performantelor de inovare ale institutelor nationale de cercetare-dezvoltare, cu dezvoltarea de instrumente-pilot de finantare a INCD-urilor si de management al sistemului public de CDI. Un alt obiectiv il reprezinta elaborarea de strategii institutionale  pentru institutele nationale de cercetare-dezvoltare, in stransa colaborare cu acestea.

Prezenti la conferinta, reprezentantii INCD-urilor au apreciat elementele de constructie ale proiectului, manifestandu-si, totodata, interesul pentru o implicare activa in cadrul activitatilor.

Evenimentul de lansare al proiectului Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei a avut loc in data de 14 mai 2014, in Amfiteatrul ”Radu Voinea” a Universitatii Politehnica din Bucuresti.    

Adauga in calendar (outlook calendar)
Adauga in calendar (google calendar)
Font: +A -A

Evenimente

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile

RSS UEFISCDI

    Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


    Google Chrome

    Mozilla Firefox

    Internet Explorer 9+