Colaborare intre UEFISCDI si institutele nationale de cercetare- dezvoltare

15 institute nationale de cercetare- dezvoltare din Romania sunt implicate in activitatile proiectului Cresterea capacitatii administrative a sistemului public de cercetare, dezvoltare si inovare din Romania, pentru a raspunde pe termen scurt, mediu si lung nevoilor strategice de dezvoltare economico-sociala a Romaniei.

In urma intalnirii organizata de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, reprezentantii institutelor si-au manifestat interesul de a fi cooptati in proiect.

Astfel, INCD-urile vor beneficia de o serie de analize si strategii institutionale, studii referitoare la ecosistemul de cercetare din Romania, precum si schimburi de bune practici cu experti in domeniu, la nivel national si international.  

Una dintre noutatile majore pe care le aduce acest proiect consta in realizarea de harti de capital intelectual (”hartile cunoasterii”), care sunt reprezentari vizuale ale datelor consolidate pentru INCD-uri: proiecte, brevete, articole ISI etc., in functie de nevoile de vizualizare identificate de institutii.

Prin acest proiect, UEFISCDI incearca sa contribuie la dezvoltarea capacitatii de analiza prospectiva la nivelul MEN si al UEFISCDI, imbunatatirea sistemului public de CDI, prin cresterea capacitatii de evaluare a politicilor publice.

Font: +A -A

Evenimente

NEWSLETTER

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile

RSS UEFISCDI

    Prentru a vizualiza aceasta pagina este nevoie de un browser modern.


    Google Chrome

    Mozilla Firefox

    Internet Explorer 9+